24.10.2020 - Do závodu v Mohelnici v roce 2021 zbývá 210 dní

Do plánovaného termínu VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL 2021 zbývá právě dnes 210 dní. A tak si při této příležitosti trochu přibližme, co je to vlastně truck trial.

Truck trial patří mezi diváky k nejatraktivnějším disciplínám. Je svým charakterem obdobou motocyklových šlapačových soutěží. Truck trial nejsou závody na plný plyn, nejde totiž o rychlost, ale závody aut v abnormálně náročném terénu na pokraji technických možností vozů, popírající fyzikální zákony. Při jízdě se klade důraz na zručnost, cit, přesnost a odhad. Vyžaduje to velkou dávku odvahy a přemýšlení. Vlastní jízda probíhá v uzavřené sekci, kde jsou postavená branková pole - branky, u kterých je dán směr průjezdu. Je ale jedno jestli popředu nebo pozadu. Pořadí průjezdu jednotlivých branek není určeno a záleží na posádce, jakou trasu si zvolí. 

Petru Kotrlovi z České televize Brno se podařilo v roce 2018 v Mohelnici natočit reportáž, kterou chtěl ukázat truck trial trochu z jiného pohledu. Reportáž zhlédnete po kliknutí na obrázek.

WEBDESIGN >> Cube vision >> © 2009