16.04.2023 - Co Vás nejvíce zajímá

Co Vás nejvíce zajímá - nejčastější dotazy

   Počasí?    Vstupenky?    Kde to je?    Kdy to začíná?  
 Zásady pro účastníky závodu 
 Plán závodiště 



Počasí?

Závod VELKÁ CENA MOHELNICE TRUCK TRIAL se uskuteční za každého počasí. Povětrnostní podmínky a jejich změna v průběhu závodu nejsou důvodem pro přerušení závodu, pokud by významným způsobem neovlivnily bezpečný průběh závodu.

V historii závodů v truck trialu se závody konaly i za extrémních povětrnostních podmínek. Například v roce 2006, v termínu 29. a 30.04., se závod konal ve Smolných Pecích u Karlových Varů. Téměř celou sobotu hustě sněžilo, zbytek víkendu propršelo. 


 

Vstupenky?

Dospělí - jednodenní vstupné  200 Kč
Dospělí - dvoudenní vstupné  300 Kč
Děti do 15 ti let vstup zdarma  
Držitelé průkazu ZTP a ZTP/P vstup a parkování zdarma  
Parkování    50 Kč
Stanování v areálu závodiště pouze s platnou vstupenkou !  
stan, karavan - jedna noc       100 

Vstupenky na VELKOU CENU MOHELNICE TRUCK TRIAL jsou v prodeji pouze při vstupu do areálu závodiště. Platba pouze v hotovosti.

Zakoupením vstupenky návštěvník závodu bere na vědomí a souhlasí se Zásadami pro účastníky závodu. Vstup do areálu závodiště je pro návštěvníky závodu dobrovolný, na vlastní nebezpečí a na vlastní zodpovědnost. Návštěvník závodu na sebe bere i zodpovědnost za děti mladší 15ti let, které se závodu zúčastní v jeho doprovodu. Zveřejňování fotografií z veřejné sportovní akce je kryto tzv. oprávněným zájmem a zpravodajskou licencí.
 Parkování je povoleno pouze na vyhrazených parkovištích!



Kde to je?

Cesta na závodiště: 
(Pozn.: fotky budou ještě aktualizovány)

Příjezd od Moravské Třebové: silnice č. E442, č. 35 (na mapě označeno D)- doporučuji dojet až k čerpací stanici MOL. Bude po pravé straně -viz foto. Po levé straně bude billboard Velké ceny Mohenice. Před čerpací stanicí je klasická křižovatka, do Křemačova (do areálu závodiště) zde odbočíte vlevo. Pokud odbočíte vpravo na čerpací stanici, nesmíte opustit čerpací stanici vlevo kolem budovy. Potom Vás to odvede do Mohelnice. Musíte od stojanů odbočit vpravo před budovou a vrátit se zpět na křižovatku a potom rovně na Křemačov.

Příjezd od Olomouce: silnice č. E442, č. R35 (na mapě označeno E) - z dálnice odbočíte (za čerpací stanicí Benziny) vpravo na horu na most směrem na Moravskou Třebovou (směr Praha) na mostě odbočujete vlevo a pokračujete k čerpací stanici MOL.
Příjezd od Zábřehu na Moravě (Šumperku): silnice č. 44 (na mapě označeno F) - dojedete až do Mohelnice, za mimoúrovňovou křižovatkou odbočujete vpravo, po výjezdu na mimoúrovňové křižovatce odbočujete vlevo na Moravskou Třebovou (směr Praha) a pokračujete k čerpací stanici MOL.
U čerpací stanice odbočíte vpravo do Křemačova. Za křižovatkou uvidíte billboard VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL. Kromě velkého bilboardu u křižovatky u čerpací stanice MOL bude od této křižovatky cesta do Křemačova  a na závodiště a záchytná parkoviště značena.

GPS souřadnice:
- křižovatka u čerpací stanice Lukoil Mohelnice Loc: 49°46'42.473"N, 16°54'23.804"E
- příjezd do obce Křemačov Loc: 49°47'26.589"N, 16°53'15.909"E


 

Kdy to začíná?

Program
VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL 2023


pátek 19.05.2023
18:00 
spanilá jízda závodních vozů městem Mohelnice

Sobota 20.05.2023
07:00 – 08:30 - technické přejímky závodních vozidel
09:00 - slavnostní zahájení závodu
09:15 - rozprava s posádkami, start do sekcí
18:00 - ukončení prvního dne závodu
20:00 - večerní zábavný program

Neděle 21.05.2023
08:30 - zahájení druhého dne závodu, rozprava s posádkami, start do sekcí
15:00 - ukončení závodu v sekcích
15:30 - start vloženého závodu do strmého vrchu o pohár Olomouckého kraje
17:00 - vyhlášení výsledků závodu
18:00 - ukončení závodu



Zásady pro účastníky závodu

Každý účastník závodu vstupuje do areálu závodiště dobrovolně a na svoje vlastní nebezpečí. Nevstupujte do ohraničených soutěžních sekcí.

Každý návštěvník závodu nákladních aut v terénu by si měl uvědomit, že truck trial je extrémní sport těžkých nákladních aut v abnormálně náročném terénu. A pokud se někdo chce tohoto závodu zúčastnit jako divák, vstupuje do arálu dobrovolně na svoji vlastní zodpovědnost a vlastní nebezpečí. Zakoupením vstupenky na závod  každý divák potvrzuje, že souhlasí se vstupem do areálu na svoji vlastní zodpovědnost a bere na sebe i zodpovědnost za děti mladší 15ti let, které se závodu zúčastní v jeho doprovodu. Pokud se závodu zúčastníte se svými čtyřnohými miláčky, je nutné mít pejsky na krátkém vodítku a s náhubkem.


Ohraničení sekcí páskou není pro Vás hranicí bezpečnosti, ale pouze ohraničení soutěžních sekcí pro soutěžící posádky.

Každý návštěvník závodu by měl vědět, že páska ohraničující soutěžní trialové sekce (běžně nazývané "mlíko") je ohraničení prostoru pro jízdu soutěžní posádky. Má pro posádku existenční význam, neboť pouhý dotek pásky nebo její překročení obrysem vozidla znamená diskvalifikaci posádky v dané sekci. Z tohoto důvodu je zakázáno, aby diváci se této ohraničující pásky dotýkali, natahovali nebo jakýmkoli způsobem poškozovali, neboť tímto mohou poškodit posádku v sekci a zapříčinit svým nevhodným chováním i diskvalifikaci posádky v dané sekci. V žádném případě není ohraničení sekce označení bezpečnostní zóny pro diváky. 


Pravidla závodu jsou povinná a závazná pro všechny účastníky závodu včetně
Vás diváků.

Obecně platí, že Pravidla truck trialu (dále pouze Pravidla) jsou závazná a povinná pro všechny účastníky závodu. Za účastníky závodu jsou považováni členové jednotlivých posádek včetně jejich doprovodu, pořadatelů a také diváci. V Pravidlech je mimo jiné uvedeno, že pokud není vstup do určitých prostorů závodiště povolen, je přísně zakázán. Toto platí jak pro posádky tak i pro diváky.
Pozn. Platné znění  Pravidel truck trialu naleznete zde


Dbejte pokynů komisařů a pořadatelů.

Každý účastník závodu, tedy i diváci, jsou povinni dbát pokynů komisařů a pořadatelů. Komisaři a pořadatelé jsou proškolené osoby, které znají nástrahy truck trialu a proto je třeba se jejich pokyny řídit. Jedná se vždy především o Vaši bezpečnost. 


Pohyb všemi dopravními prostředky, včetně čtyřkolek, motorek a kol,
je v areálu závodiště zakázán, kromě určených výjimek, kterými jsou tělesně
postižení občané, děti v kočárku a vozy pořadatele, záchranných systémů
a zásobování.

Pro diváky všeobecně platí, že je zakázáno pro pohyb v areálu závodiště použít jakýkoli vlastní dopravní prostředek. Výjimka se vztahuje pouze na tělesně postižené návštěvníky závodu a dětské kočárky. Pro návštěvníky s dětskými kočárky obzvlášť platí výše uvedená bezpečnostní opatření pro diváky. Musíte si uvědomit, že za dítě v kočárku zodpovídáte Vy sami a do areálu závodiště vstupujete s kočárkem dobrovolně a na svoji vlastní zodpovědnost a vlastní nebezpečí.


Žádným způsobem neukazujte posádkám, jak mají jet nebo jak jsou daleko
od ohraničení sekce. Můžete tím způsobit diskvalifikaci posádek.

V Pravidlech je v hodnocení přímo uvedeno, že je zakázáno navádění posádky při jízdě v sekci od osob mimo sekci, tedy i diváky. Pokud by k tomuto došlo, bude posádka v pro danou sekci diskvalifikována.


Svojí nedisciplinovaností a nerespektováním pokynů komisařů a pořadatelů
můžete zapříčinit zastavení závodu.

V souladu s ustanovením pravidel, je zakázán vstup členů posádek do již otevřené sekce, tedy sekce v níž právě probíhají soutěžní jízdy posádek. Totéž platí i pro ostatní účastníky závodu, tedy diváky. Je zakázáno i sedět pod páskou ohraničující sekce. Pokud tato ustanovení nebudou ze strany diváků dodrženy je oprávněn sportovní komisař zastavit závod pro danou sekci. V případě opakující se nedisciplinovanost diváků a nerespektování pokynů komisařů a pořadatelů je hlavní sportovní komisař oprávněn zastavit celý závod, tedy jízdu ve všech sekcích pro všechny třídy soutěžních posádek.


Protože součástí doprovodného programu jsou vyhlídkové lety vrtulníky nad závodištěm a jeho okolím, je z bezpečnostních důvodů používání dronů v průběhu závodu ZAKÁZÁNO.

Přesto, že tento zákaz používání dronů platí již mnoho roků, setkáváme se s diváky, který jsou schopni tento zákaz porušovat. Upozorňujeme diváky, že porušení tohoto zákazu, po zkušenostech z předchozích ročníků, bude řešeno Policií České republiky.


Pro účastníky závodu jsou vyhrazené prostory pro parkování. Mimo tyto prostory je parkování vozidel zakázáno. Porušením zákazu parkování se vystavujete nebezpečí odtažení Vašeho vozidla a správního řízení.


Upozorňujeme diváky a ostatní účastníky závodu, že vstupem do areálu závodiště se účastníte veřejné sportovní akce.  Zveřejňování fotografií z veřejných sportovních akcí je kryto tzv. oprávněným zájmem a zpravodajskou licencí.

 Upozorňujeme všechny účastníky závodu na pojetí „veřejné sportovní akce“. Je to taková akce, kdy by každý účastník měl očekávat, že může být na fotografiích pořízených z této veřejné sportovní akce zobrazen.  Fotografie ze závodu budou zveřejňovány na oficiálních stránkách závodu VELKÉ CENY MOHELNICE TRUCK TRIAL, na Faceboku a v mediích, informujících o konání a průběhu závodu. Zveřejnění fotografií zachycujících konání či atmosféru veřejné sportovní akce je činnost, která nepodléhá GDPR.


Plán závodiště

Více informací k letošnímu ročníku VELKÉ CENY MOHLENICE TRUCK TRIAL 2023 zde


 

WEBDESIGN >> Cube vision >> © 2009